Agenda 2019

30 mei t/m 1 juni Festivalweekend Woudrichem 2018

Hét gezelligste weekend van het jaar in de vesting Woudrichem.

Al vanaf 1971 wordt in het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem, plaatselijk bekend als Woerkum, jaarlijks het Festival Weekend gehouden. Het evenement vindt plaats rond het weekend van Hemelvaartsdag, met als grote publiekstrekker het Woerkums kampioenschap vis bakken.

 


30-05 23e kampioenschap vis bakken Woudrichem

Het kampioenschap wordt gehouden in één van de mooiste straten van het stadje, met als vaste decoratie de vele fraaie monumentale panden. 

 


08-06 Aelse dag Jaarmarkt

De Aelse Dag wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag voor Pinksteren in Andel. Het terrein rond de Romboutstoren is het kloppende hart van deze dag. Hier worden diverse shows gegeven en voertuigen tentoon gesteld. Elk jaar wordt er iets anders georganiseerd.


10-06 Landelijke dag van het kasteel in Dussen

Een prachtig, jaarlijks evenement voor jong en oud en alles er tussenin.

De poorten van het kasteel en de kasteeltuin worden geopend en wij nodigen je van harte uit een kijkje daarachter te komen nemen. Laat je meenemen naar lang vervlogen tijden, kijk en proef op de boerenmarkt, doe mee met een van de vele kinderactiviteiten om daarna weg te dromen bij fantastische livemuziek.

 

Kasteel Dussen, Binnen 1-4, 4271 BV Dussen 


12 t/m 14 september Giessense Jaarmarkt

Dit evenement vindt ieder jaar plaats op de tweede vrijdag en zaterdag van september. 


Dagtocht Biesbosch

Programma

Tussen 9.30 en 10.00 uur wordt u aan boord ontvangen te Heusden. Om 10.00 uur gaan de trossen los, we varen langs Wijk en Aalburg, Veen, Aalst en Andel, gaan hier de sluis door en komen bij Woudrichem op de Merwede.  In Werkendam gaan we een klein sluisje door, deze brengt ons in de Biesbosch. Via het Steurgat gaan we door de Biesbosch, onderweg genieten we van de rust en het landschap, grote rietkragen, watervogels en in de weide lopen de schapen. Bij mooi weer zie je veel pleziervaart in de kleine haventjes in dit mooie natuurgebied.